General

ACTE DE BENVINGUDA ALS NOUS COL•LEGIATS

Paraules de Joan Ollé, President del Col•legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona

Sra. Trilla,
Sres i Srs,

Bona tarda a tothom,

Benvinguts a tots. Estic orgullós de veure la sala tan plena…això és un senyal excel•lent per al futur del nostre col•lectiu i de la nostra corporació…

Abans de tot, vull agrair a la Sra. Carme Trilla, Secretària d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, que ens acompanyi en aquest acte tan important per a nosaltres, tal i com ha fet en nombroses ocasions durant els darrers anys, oferint al nostre col•lectiu la seva col•laboració i suport en tots els temes que com a col•lectiu ens preocupen.

Avui, com sabeu, és un dia especial per a tots els Agents de la Propietat Immobiliària, ja que celebrem la festivitat de Santa Teresa, el nostre dia patronal.
Però és un dia encara més significatiu per alguns de vosaltres, els que ara sou aquí, els professionals que durant el darrer any heu entrat a formar part de la nostra Institució.
Aquesta vegada, ho hem volgut celebrar, per primera vegada, de manera més protocol•lària perquè pensem que l’ocasió s’ho mereix, no només pel gran nombre de nous professionals que han entrat a formar part del nostre Col•legi en l’últim any, sinó també pel fet que podem afirmar, amb orgull, que la professió d’Agent de la Propietat Immobiliària estrena una nova etapa, marcada per un retorn del sector a la professionalització gràcies a les noves normatives.

Després d’uns anys sense l’existència d’una mínima regulació ordenadora de la nostra activitat, i per tant també la total desprotecció dels consumidors davant qualsevol incidència o irregularitat, per fi sembla que a Catalunya entre tots hem recuperat el seny que no s’hauria d’haver perdut mai en un tema tan sensible com és el de la protecció dels consumidors quan requereixen serveis de mediació, assessorament i gestió en les transaccions immobiliàries.
En aquest sentit, hem de valorar l’actitud i el recolzament que hem rebut per part del Departament d’Habitatge de la Generalitat, i concretament, per part de la Sra. Trilla que avui ens acompanya.

Per tant, el futur que us espera a tots vosaltres, la nova generació d’Agents de la Propietat, és sens dubte un futur prometedor, en un entorn molt més ordenat i regulat, regit per professionals amb preparació i coneixements.
I recordeu que els professionals del sector no hem de deixar mai de reivindicar la formació que ens acredita. És el nostre valor afegit respecte a d’altres que actuen sense aquests coneixements específics.

Heu de fer saber als vostres clients que acudir a un API col•legiat és garantia d’una atenció qualificada, que un API té el suport d’un òrgan col•legial al darrera, amb un codi deontològic i un règim disciplinari i sancionador, i que per tant la seva actuació està subjecte a un control que té l’objectiu d’evitar les males pràctiques professionals.

És important que, entre tots, sapiguem transmetre aquest missatge als consumidors, i a la societat en general i, per això, us demano a tots la vostra implicació activa.
Nosaltres, com a entitat, ja fa temps que estem realitzant aquesta tasca, tan necessària per donar a conèixer i defensar la nostra professió davant la societat i les institucions.

D’altra banda, us vull comunicar amb orgull que som actualment el Col•legi amb més col•legiats d’Espanya, amb gairebé 1.300 API, després de la incorporació de prop de 300 de nous col•legiats durant els últims 12 mesos, molts dels quals sou avui aquí.
Aquest fet té una transcendència que va més enllà de la nostra capacitat per posar en marxa iniciatives en favor del nostre col•lectiu.

Ser grans també ens ajuda a tenir més força per defensar els nostres interessos, un punt molt important si tenim en compte la diversitat del mercat immobiliari arreu del país i també la situació del col•lectiu.

I com tots sabeu, el mercat està passant per uns moments molt difícils actualment, Un moment complicat en què les operacions de compravenda han quedat reduïdes a menys d’una cinquena part. Una crisi que, com totes, serà temporal, però que haurem de superar amb esforç i amb totes les eines al nostre abast.

Per tant, vosaltres que heu estat formats com a professionals per a poder desenvolupar la vostra tasca amb la màxima coherència i efectivitat, heu d’aprofitar els vostres coneixements per saber gestionar una situació difícil però no impossible.
De fet, el mal moment que viu el mercat immobiliari i l’economia en general ha provocat la desaparició de més del 60 % dels actors que operaven en el mercat fins fa poc temps. I això, tot i que la situació és i continuarà essent difícil per al nostre sector, té un rerefons positiu per a tots nosaltres.

Perquè al final, haurà estat el propi mercat el que hagi imposat les seves lleis naturals, la desaparició dels actors no professionals i no capacitats per a sobreviure en un entorn complicat.

A diferència d’ells, nosaltres tenim la força del grup, i la força dels coneixements,
amb una titulació al darrera que ens permet diversificar la nostra activitat i, per tant, no haver de dependre únicament de la compravenda, un punt fonamental per a la nostra supervivència en moments difícils i, a la vegada, una oportunitat per consolidar el prestigi que com a professionals titulats mereixem.

A tots vosaltres, els que avui celebreu la vostra incorporació al nostre Col•legi, vull transmetre-us la seguretat que, des d’aquesta Institució que m’honoro a representar, som plenament conscients de la dificultat del moment i que estem treballant al costat de les màximes autoritats del país per posar-hi remei.

I no em voldria estendre més, perquè avui, per sobre de tot, és un dia de celebració i com a president d’aquesta institució que des d’ara us acull, us vull donar la més càlida benvinguda al Col•legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i província.

Només em queda desitjar-vos que acabeu de gaudir d’aquesta jornada, i a tots els que després assistireu al sopar de Santa Teresa que disfruteu de la nostra festa patronal.

Bona tarda a tots.

Joan Ollé Bertrán,
President del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona

Deja un comentario