General

CELEBRACIÓ PATRONAL DE SANTA TERESA


Paraules de Joan Ollé, President del Col•legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i Província.Srs. Parlamentaris,
Sres i Srs,
Bona nit a tothom,
És un plaer ser de nou amb tots vostès, per celebrar, un any més, la diada de Santa Teresa de Jesús, la nostra patrona.

Un dia institucional, però alhora lúdic, en què ens retrobem amb els nostres companys de professió d’una manera diferent a com ho fem la resta de l’any, i que segur que molts de vosaltres espereu amb il•lusió.

Aquesta nit, ens acompanya de nou la Sra. Carme Trilla, que després ens dirigirà unes paraules, una persona a la que només li devem reconeixement, per la seva excel•lent tasca al servei del departament de Medi Ambient i Habitatge.

Estem a l’espera de la molt propera publicació del Reglament que fa efectiva la Llei del Dret a l’Habitatge de Catalunya, una normativa en l’elaboració de la qual nosaltres, els API, hem participat activament, aportant els nostres punts de vista,
i, he de dir que per part de l’administració, i molt especialment per part de la Sra. Trilla, les nostres propostes sempre han estat escoltades i valorades amb una actitud d’obertura cap a les qüestions que ens preocupen.

I ara, el resultat serà una normativa que ens satisfà en molts aspectes i que pretén ordenar de nou una activitat que, durant anys, ha operat sense control, aprofitant un moment econòmic favorable, però que ara és evident que necessita de totes les eines al seu abast per establir un funcionament òptim, i que ajudi a recuperar una manera de fer més professional i més coherent, en benefici de tots.

La crisi va arribar, la crisi del sector i la crisi de les entitats bancàries.
Com a Institució en defensa dels interessos dels seus associats, el Col•legi treballa, dia a dia, per intentar resoldre una situació que requereix una solució global.

Per tant, estem parlant amb les administracions, però també amb les entitats bancàries, per trobar la manera de reactivar un mercat que, amb les condicions actuals, és pràcticament inexistent, per impracticable, però això no vol dir que no es pugui recuperar si entre tots aconseguim crear un nou entorn més favorable,
I tenim la confiança que així serà, perquè l’actual situació permetrà resoldre molts dels punts dèbils del mercat immobiliari i el seu funcionament.
De moment, ja s’està produint una neteja, amb la desaparició dels actors no professionals.

Però avui és un dia de celebració, no ho perdem de vista. I els avui presents sou més nombrosos que mai, la qual cosa és una molt bona senyal per a la nostra institució. Per això, estic molt emocionat.

Per tant, no em vull allargar més del necessari.

Només em queda desitjar-vos que acabeu de gaudir d’aquesta vetllada i que ens puguem retrobar tots l’any que ve.

Moltes gràcies per la vostra atenció i bona nit.

Joan Ollé Bertrán,
President del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona

Deja un comentario